Yule

In de oude Keltische tijd werd het jaar verdeeld in een donkere en een lichte tijd. De Yule viering  staat voor de vruchtbare samenwerking van de zon en de aarde.  

Lees meer »

Maanden met de R

Deze blog, die ik nu ga schrijven. Gaat niet over het mosselseizoen. Wel over hoe we extra aan onze weerstand kunnen werken. Vroeger lag er in de maanden met een R minder vers fruit en groenten voor het oprapen. Daardoor ontstond er sneller een gebrek aan vitamine C. In de koudere en donkerdere maanden zijn we vatbaarder voor griepjes en snotneuzen. 

Lees meer »

Donkere dagen

31-10-2020 De tweede volle maan.  ( ook wel : blauwe maan ) deze maand valt tijdens Samhain; "de eerste dag van de winter".  Samhain, het keltische nieuwjaar staat in het teken van de overgang van de zomerperiode naar het begin van de winter en is tegenwoordig bij de meeste mensen bekend als Halloween. Tijdens deze periode bereid de aarde zich voor op een nieuw begin waardoor er zich een geschikte gelegenheid voor doet om terug te kijken naar het verleden, oude dingen  los te laten en voorbereidingen te maken voor de toekomst.

Lees meer »

In de Zeeuws Vlaamse polder

Wat een hectische tijd voor ons deze afgelopen tijd. Uiteraard niet alleen voor ons maar, vandaag kon ik mezelf weer eens horen denken. Sinds de meidoorn bloesems bloeiden wilde ik al schrijven aan deze blog. Inderdaad deze website ligt geheel op zijn gat sinds corona arriveerde en ik van de stad naar de polder ben verhuisd. Daar wil ik het liefst nu  verandering in zien! Maar, of ik dat ook zo snel waar kan maken... Af en toe een blog blijven schrijven lijkt me een goed begin. Een ding zeker is dat er werk is aan de winkel ;)

Lees meer »

Even mee op pad

Vannacht was er onrust in bed. Waarom weet ik niet precies maar het was een hoop gewoel en gedraai. Met als resultaat een korte nachtrust omdat er nauwelijks geen plaats meer was in bed voor mij ( en dat met een baby en een klein kind ). Ze lagen er prins heerlijk bij maar om een of andere reden zaten we allemaal al voor zes uur rechtop in bed.

Lees meer »