In de Zeeuws Vlaamse polder

Gepubliceerd op 1 augustus 2020 om 18:10

Wat een hectische tijd voor ons deze afgelopen tijd. Uiteraard niet alleen voor ons maar, vandaag kon ik mezelf weer eens horen denken. Sinds de meidoorn bloesems bloeiden wilde ik al schrijven aan deze blog. Inderdaad deze website ligt geheel op zijn gat sinds corona arriveerde en ik van de stad naar de polder ben verhuisd. Daar wil ik het liefst nu  verandering in zien!
Maar, of ik dat ook zo snel waar kan maken... Af en toe een blog blijven schrijven lijkt me een goed begin. Een ding zeker is dat er werk is aan de winkel ;)

 

Het begon allemaal eind mei begin juni we waren net verhuisd. De bloesems van de meidoorn stonden prachtig in bloei. Ik genoot ervan ze oogden zo wit als sneeuw, bijna wollig en zo mooi! Een aantal weken genoot ik elke dag meerdere keren intens van het uitzicht dat ik had als ik over de dijk door deze polder wandelde.. Wat een kans om hier te kunnen wonen. Altijd heb ik me thuis gevoeld in Zeeuws Vlaanderen en dit is een regelrechte hartversterker :) Het is ongelooflijk wat hier allemaal groeit en bloeit. Niet lang daarna bloeide de vlierstruiken. Van deze bloesems maak ik elk jaar siroop dat begint nu toch echt te voelen als een traditie.  Misschien word het tijd ook eens vlierwijn te proberen maar ik houd persoonlijk meer van de bessen dan de bloesems. Toen de vlier uitgebloeid was kwamen de lindebloesems tevoorschijn. Wat een verwennerij. Om het maar niet te hebben over alle zoemende bijtjes en hommeltjes en de rijkelijke aanwezigheid van allerlei verschillende soorten vlinders. Nog een paar weken en dan plukken we de bessen voor onze winterse vruchtenazijn vol vitamine C! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.