Dr. Schüssler cel-zouten nr 1 t/m/ 12

Cel zouten bevatten cellulaire werkstoffen van specifieke minerale verbindingen die van nature in ons lichaam voorkomen.
Essentieel voor onze cellen en de directe omgeving.
Je kunt het zien als sleutels die nodig zijn om bijv. een proces te beginnen of in een bepaalde richting te laten plaatsvinden.

Celzouten bevatten zodanig verdunde mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden door uiterst kleine openingen in de celwand.
Het is onmogelijk om teveel van deze mineralen binnen te krijgen.
Ze kunnen dus direct worden opgenomen in de cel en hoeven niet door spijsverteringskanaal!
De aanvulling van de tekorten is het belangrijkste werkingsprincipe.

Dit in tegenstelling tot onverdund gegeven mineraalzouten.
Deze kunnen voor het lichaam een belasting vormen, denk bijvoorbeeld aan geconcentreerde calcium-, magnesium- of ijzersupplementen.
Als deze te lang worden ingenomen kan dit mogelijk zelfs leiden tot ongewenste bijwerkingen, omdat het lichaam de stoffen niet goed kan verwerken en deze soms in de vorm van nierstenen afzet. Deze Schüssler celzouten zijn op deze mineralen gebaseerd, maar het mineraalzout is in zeer sterk verdunde vorm aanwezig in lactosetabletten.
Zij ondersteunen de werking van het lichaam. De nummers bij de celzouten verwijzen naar de volgorde waarin deze in de loop der jaren zijn ontdekt.