Because I Care

Gepubliceerd op 31 maart 2020 om 10:10

Hoe het begon,
De inzameling voor Because We Carry.

Een jaar geleden ben ik in een flat komen te wonen.
Ik weet nog heel erg goed dat toen ik op de eerste dag de sleutel kreeg mijn buurman voor de deur stond om ons te begroeten. Sindsdien is hij een van de mensen waar ik regelmatig kort een praatje mee maak. Daardoor weet ik dat hij vanuit Syrië met zijn gezin naar Nederland is gekomen. Ik heb respect voor hen: in een bootje stappen om de zee over te steken op zoek naar een betere toekomst.

Op de verdieping onder mij woont een vrouw samen met haar zoontje. Ook zij is naar Nederland gekomen, zij komt uit Angola.
Haar verhaal ontroert mij, want ze heeft buiten haar zus die nog in Angola woont geen enkel volwassen familielid meer over. Iedereen is vermoord en haar zus draagt de verantwoordelijkheid voor een dak boven het hoofd en een gevulde tafel voor alle overgebleven kinderen.

Dan is het november, bijna december, de maand waarin mensen vaak onnodig veel consumeren en tijdens de feestdagen samen zijn met hun familie. Ik moet ervan huilen, want ik heb alles, maar velen hebben dat niet en ik realiseer me hoe rijk ik ben en hoe graag ik wil delen.

Niet lang daarna lees ik een Facebookoproep van Because We Carry. Er is hulp nodig op Lesbos. Het raakt om mij te lezen dat daar meer dan 800 zwangeren vrouwen zonder medische hulp aanwezig zijn. Dat sommige van hen op de koude grond liggen te slapen en ik denk na over de reis die ze hebben gemaakt om daar aan te komen.
Het liefst zou ik meteen mijn spullen pakken en gaan helpen!
Maar ik besluit contact op te nemen met de organisatie om te zien of ik misschien iets voor hen kan betekenen. Na een gesprek waar uitkomt dat verzorgingsprodukten zeer welkom zijn, besluit ik dat dat is wat ik wil doen. Ik ga Calendulazalf maken!
Dus ga ik in November op de Herfstmarkt van de Vrije School staan met als doel na afloop 100 potjes Calendulazalf te kunnen maken. Ik heb een A4tje uitgeprint over de organisatie en vermeld heel duidelijk dat de hele opbrengst van deze markt gebruikt wordt om potjes Calendulazalf te maken en uit te delen in Lesbos om babybillen en schrale lippen en dergelijke te verzorgen. Iedereen kan zich op de mailinglijst zetten om op de hoogte te worden gehouden. Het lukt me om 100 euro op te halen!

 

Ik ga aan de slag en neem contact op met de Natuurvoedingswinkel waar ik iemand ken die mij wil helpen met een collectiviteitskorting en ik besluit daar mijn plantaardige olie te halen. Ondertussen vraag ik de groothandel "Jojoli" deze donatie te steunen. Ze willen mij 200 zalfpotjes sponsoren!
Na een korte berekening moet het zeker lukken om 200 potjes zalf te doneren!

Ik kan niet stoppen en ga door met inzamelen met een geschenkpakketactie.
Mensen kunnen een pakketje kopen waarvan de winst ook naar Because We Carry zal gaan. Ook dit is een succes! Ik verkoop 20 pakketjes en van elk pakketje gaat er 5 euro naar de organisatie. Dat is nog eens 100 euro! En dus nog meer potjes calendulazalf!
Niet lang daarna lees ik een blog over de grote aanwezigheid van kinderen. Het is winter, het is koud en er is gebrek aan warme mutsjes. Dus vraag ik de breiclub uit Groede samen met een vriendin, om mutsjes te breien voor de kinderen. Ook dit gaat in een sneltreinvaart! Er is zelfs iemand geweest die er wantjes bij heeft gebreid!

Uiteindelijke heb ik dus 228 potjes zalf en 29 babymutsjes verzonden die Because We Carry mee neemt op transport vanuit Amsterdam naar Lesbos.
Iedereen die heeft geholpen dit mogenlijk te maken ontzettend bedankt!
Veel liefs, Roxanne

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Janny
4 jaar geleden

Fijne verhalen om te lezen en van te leren, doorgaan hiermee zou ik zeggen. Ik lees ze met plezier XXX